Intervju med Emil Eskilsson

Updated: Feb 12


Vi på Rajdercup.se lyckades få sig en glimt av Emil Eskilsson när han var ute och körde intervaller på Blekinges brantaste backe. Efter denna eminenta golfare vägrat ställa upp på en intervju innan resterande 45 intervaller var avklarat satte vi oss till slut ned för en pratstund. Namn: Emil Eskilsson Ålder: 31 Yrke: Drömmer om att köra truck

HCP: 12,9 Golfsäsongen 2021 är över, hur skulle du summera din säsong? Ingen större märkvärdighet för mina personliga mål, men för den oupplyste resulterade det i vinst i Jesus Memorial Trophy, B2B Pieboda Memorial Trophy och Midsommargolfen. Den absolut största segern var när jag, Zara Grubb, Jacob Karlsson och Erik Gustavsson löste 14 poäng på 18:e hålet för vinst. Jag får gåshud än idag och kommer att producera en Hollywoodfilm om det 2034. Du har många fina prestationer bakom dig, bland annat dubbla guldmedaljer i Reserv Div 1 och trippla B2B Guld i kommunmästerskapen, hur kommer det sig att du alltid presterar på tävlingar?


Från utsidan kan det se ut som att det är en otrolig talang som gömmer sig bakom ansiktet, men det är karaktär och tusentals timmar av hård träning. Tränar du mer än andra, vinner du mer än andra. Så enkelt är det.


Vem ska man hålla extra koll på under Rajder Cup 2022? Elias P är det närmsta man kan komma till en komplett spelare. Men styrkan och själen i det unga laget hittar du hos Alexander Truedsson. En självklar joker som kan bjuda på en 300 meters Drive efter några öl.


Hur ser din vinterträning ut inför 2022 utöver alkoholen? Som du ser här och nu, så kör jag mycket intervallträning i backe för att stärka bål och ben och ge mig de 20 extra metrarna för att nå drömgränsen 400 m med min Driver. Annars tränar jag kropp varje dag mellan 05.30-07.00 och golfsvingen mellan 22.15-23.45 varje kväll.


Sist men inte minst, varför skulle Lag Oldie vinna Rajder Cup 2022? Erfarenhet får man inte gratis. När "fjunisarna" attackerar pinnarna läser vi av greenen innan och säkrar våra par. Sedan drar vi åt snöret runt Hål 12 vilket borde säkerställa en väldigt enkel seger.