Intervju med Erik Gustavsson

Updated: Feb 12


Erik Gustavsson, den evigt unga mannen med en krökt rygg och två småbarn börjar göra sig redo för Rajder Cup. Med en mer förstående fru än Patrick Reed gnuggar Erik på rangen efter jobbet för att finslipa höfterna. Vi på redaktionen lyckats få några ord med Erik inför den stora drabbningen.


Namn: Erik Gustavsson

Ålder: 35.9

Yrke: Brandman

HCP: 9.9


Golfsäsongen 2021 börjar lida mot sitt slut, hur skulle du summera din säsong?


Startade i motvind som efter tid övergick i orkan, tappade allt. Efter otroligt dåligt spel under stor del av säsongen valde jag att varva youtube på allt vad gäller golf. Det blev min räddning för året och spelade stabilt hela hösten fram till naturens krafter stängde banorna. Så tackar Pierce and Andy med citatet som bara en riktig golffantast och slice:are kan uppskatta "You can't get open if your open!".


Du har aldrig spelat 36 hål på en dag och nu ska du spela 54 hål på två dagar. Med en dålig rygg och struliga ljumskar, hur bemöter du kritiken?


Bra fråga. Vet att Emil med sina super drivers när han tar i så han faktiskt skiter ner sig på riktigt och jag med mina höft-green-läsningar kan prestera fantastisk golf ihop i foursome. Men helt klart är uthålligheten ett bekymmer så hoppas vi kan hjälpa varandra, där Emil inte klarar den fysiska biten och jag tappar fokus. Förhoppningsvis kan jag ta lärdom av Joel "Rage Clubthrower Clubbreaker Cursescreamer Perfect-Stance 72 a day" Gustavsson att alltid ha med minst tre matlådor varje runda.


Vem ska man hålla extra koll på under Rajder Cup 2022?


Här är det bara hatten av till motståndarlagets Elias Perätalo. Han ska man verkligen ha extra koll på för det kan när som helst komma en vilboksdropp, så ha ögonen öppna!


Drömscenario, vilka 4 spelare placerar du i en bästboll?


Här måste jag först slänga en känga till lag yngre, har de ens läst reglerna? Vet dom vad som är green och vad som är tee? De har på denna fråga svarat fyra från sitt eget när de självklart behöver motståndare i matchen. Jag hade gärna sett Micke med otroligt hög högsta nivå och Hampus med otrolig låg lägsta nivå och de kommer slå vilka motståndare som helst från team yngre. För när Hampe hittar sitt spel så behärskar han sina klubbor som Mozart med sitt piano, det är en fröjd och se och jag hade inte velat vara en green på ett 120 yards driver hål för då blir man garanterat träffad.


Hur ser din vinterträning ut inför 2022 utöver alkoholen?


Det är mycket massage och stretching men framförallt är det längtan till naturen slår i blom och det är dags att rasta klubborna. Kommer även att åka ner till Spanien i slutet på mars för att nöta in svingen igen.


Sist men inte minst, varför skulle Lag Gammal vinna Rajder Cup 2022?

Tror inte jag egentligen behöver svara på denna fråga men är ändå imponerad av lag yngre som aldrig vunnit när vi möts i fotboll, padel, midsommargolf etc att de ändå fortsätter försöka, sånt uppskattar jag. Så tungt för dem när de ska bjuda på dricka efter vi tagit hem det när jag tror hela deras lag går på studentbidrag. Vill avsluta med att tacka tävlingsledningen som gör ett hästjobb, det kommer bli fantastiskt roligt!