Intervju med Hampus Alvarsson


Hampus Alvarsson, den bereste mannen som började sin resa i Gränum myntade uttrycket "tala på bönders vis". Det har gett han sjukt stor försprång i världens alla hörn - Jämshög, Olofström, Hong Kong, Ulricehamn och Kyrkhult för att tillslut landa som banktjänsteman i Ryd. Många utomsocknes har säkert hört talas om "Sheriffen från Ryd", men det alla i näringslivet är ense om är att Hampus Alvarsson a.k.a. "Kohandlar'n från Ryd" är det sista hoppet för glesbygden. Och visst är det så, att Hampus är vårt sista hopp för vinst i Rajder Cup 2022! Namn: Hampus Alvarsson

Ålder: 30-40

Yrke: Boomer

HCP: 20-30


Golfsäsongen 2021 börjar lida mot sitt slut, hur skulle du summera din säsong?


Säsongen skulle kunna summeras likt varje gång man står på första tee till dess att jag går av vid kiosken*, eller tidigare. Skyhöga förväntningar och en spirande glädje som snabbt övergår i destruktiv ångest och Erik Gustavsson som gör allt i sin makt för att hålla ihop mitt psyke och spel. Jag vill dock inte framställa mig själv som självömkande eller misslyckad, allt var inte nattsvart. Trots allt gick min bag +1 förra året.


*(Hål 11, Boa GK)


Du är en framgångsrik bankman uppe i Ryds skogar, har hittat kärleken på jobbet, är sportchef för Blekinges ädlaste fotbollslag, men hur kommer det sig att du aldrig presterat i golfen?


Det är en vanlig missuppfattning att golf handlar om att prestera och vara bättre än alla andra. Och tro mig, jag har länge varit fast i dessa banor. Tills den dag då min gode vän Joffe avslöjade själva essensen i golf; det är inte spelaren som vinner över sin motståndare, det är det höga mygelhandikappet. Så från och med förra säsongen har jag slutat registrera mina monsterrundor. Allt för att bidra till Lag Äldre och klippa den enda majorn jag saknar i prisskåpet – Rajder Cup.


Vem ska man hålla extra koll på under Rajder Cup 2022?


*CENSUR*

(Ledningen på Rajder Cup tillåter mycket, men här drar vi gränsen)

Ur ett mer positivt perspektiv spelar jag mina riksdaler på Joel Gustavsson. Jag är övertygad om att detta är hans år. Hans inre är i perfekt Feng Zhui just nu. Kan han bli den första att breaka 30? Jag tror faktiskt det. Jag tror faktiskt det.


Drömscenario, vilka 4 spelare placerar du i en bästboll?


Två gjutna pjäser är bröderna Gustavsson, i olika lag, såklart. Om Joel är Frodo är Erik ringen. Det är en fröjd att se Erik bryta ner Joel från en levnadsglad hob till att på hål sju tvinga ner ytterligare en ljummen cider och senare bada i Boas sunkiga dammar.

Inom samma J.R.R Tolkien*-referens är Erik Sam och Joel Gollum. Precis när Sam tror att han blivit av med honom dyker Gollum upp i en baksving eller vid greenläsning.

I samma boll skulle jag placera Pälle Johnsson och Emil Eskilsson. En jabbare mot en slugger, där golfresultatet må vara ovisst, men där den mest spännande tävlingen är vem som har rena kalsonger längst. Jag? Nej, jag skulle bara vara åskådare och bevittna det totala förfallet. Kalla det en fetisch.

*För lag yngre: Sagan om Ringen är en bok- och filmtrilogi som släpptes långt innan ni var födda. De utspelar sig i en fantasivärld. Ja precis Joffe, lite som the Maze Runner.


Hur ser din vinterträning ut inför 2022 utöver alkoholen?


Utöver Erik Gustavsson har jag aldrig haft en förebild inom golfen, så under vintern har jag googlat internationellt erkända golfspelare i hopp om att kunna kopiera honom eller henne.


Hittills har jag fastnat för en kille som heter John Daly. Enligt mina kalkyler så behöver jag göra minst avsteg från vardagen för att kunna kopiera hans swag. Utöver detta kanske jag köper nya peggar.


Sist men inte minst, varför skulle Lag Gammal vinna Rajder Cup 2022?


Förutom att vi i lag äldre kommit överens om att inte köpa ut Nocco till Team Mödom? Jag tror absolut att andra laget kan bjuda till, men i slutet av dagen är vi Harlem Globetrotters och de en dassig kopia av Patric Ekwalls TV-laget. Visst är det en inspirerande berättelse, men det är väl bara i bibeln David vinner mot Goliat?