Intervju med Jacob Karlsson

Updated: Feb 12


Stämningen är olidlig inför Rajder Cup 2022 och vi tar tempen på Jacob Karlsson och varför han aldrig lyckats i golfen.


Namn: Jacob Karlsson, @straightcashjacob på Tiktok

Ålder: 22

Yrke: Student

HCP: 8.5


Golfsäsongen 2021 börjar lida mot sitt slut, hur skulle du summera din säsong?


När jag blickar tillbaka på det gångna året får jag blandade känslor. En otroligt svag start med två back to back 100-slagrundor som tog fram tills sommaren att återhämta sig ifrån. Vändningen kom på midsommargolfen där vi i Team Eagles bokstavligen landade på första plats efter en blöt match mot Team Törst. Den vinnarmentaliteten som skapades där hjälpte mig att äntligen bryta igenom den psykologiskt jobbiga 80slags-barriären framåt sommarens slut. Tyvärr fick min golfsäsong ett abrupt stopp när studierna kallade. Lyckligt nog har detta gett mig mycket med motivation inför Rajder Cup 2022.


Din största styrka, att dra en historia inför varje slag för att irritera motståndaren, tror du att det är nyckeln till framgång i Rajder Cup 2022?


Det tror jag definitivt kommer vara min edge. Speciellt när jag kollar på vilka namn som kaptenen i Lag Äldre har tagit ut. Det är ett gäng som är mentalt instabila på golfbanan vilket jag och lag yngre kan kapitalisera på.


Du har många prestationer bakom dig, bland annat cupsuger med Mjällby AIFs juniorlag i Holland och UF-vinnare i Blekinge. Hur kommer det sig att du aldrig skördat framgångar i golfen?


Det är alltid provocerande när journalister så tydligt gör en lat och enkel wikipediasökning istället för att gräva på djupet. Som tidigare nämnt så är årets midsommargolf en i mängden av meriter jag har. För att inte tala om midsommargolfsvinsten 2020 eller för den delen vinsten jag håller högst: JIF Open 2020, min första major. Jag och min spelpartner Elias var först någonsin med att vinna den. Glöm aldrig det.


Vem ska man hålla extra koll på under Rajder Cup 2022?


Kan bara Josef Persson få ordning, eller oordning, på sin slice så kan han bli någon att räkna med. Jag har även hört att Hampus Alvarsson ska ligga i hårdträning med privat svingcoach, kost och bra med sömn för att hålla humöret i schack. Så man vet aldrig, det kanske är honom då.


Drömscenario, vilka 4 spelare placerar du i en bästboll?


Elias Perätalo, Adam Petersson, Pontus Jonsson och jag - The Bombsquad 💣.


Hur ser din vinterträning ut inför 2022 utöver alkoholen?


Förmodligen en blir det en del yogapass och youtube för att förbättra golfsvingen när man inte har möjligheten att träna den under vintern. Erik Gustavsson påstår att det ska det hjälpa.


Sist men inte minst, varför skulle Lag Ung vinna Rajder Cup 2022?


Förutom energin, passion för sporten och den grymma lagsammanhållningen i laget så skulle jag säga Lag Äldres begränsningar. Och då menar jag de fysiska. Man såg redan under denna säsong hur höfterna och axlarna inte hänger med i svingen längre. Tyvärr blir dom, som vi, ett år äldre och frågan är om de verkligen orkar med 72 hål på två dagar. Jag är tveksam.