Intervju med Josef Persson

Updated: Feb 12


Mannen har krossat många hjärtan. Men det inte många visste var att han en gång i sitt liv fått hjärtat krossat. Vissa kallar honom själlös - Vi på Rajdercup.se kallar honom för Ice Man 2.0. Få en inblick i kyrkhultssonens liv nedan och lyssna in hans ödmjukhet. Namn: Josef Persson

Ålder: 20

Yrke: Student

Hcp: 25,4


Golfsäsongen 2021 är över, hur skulle du summera din säsong?


Förra årets golfsäsong har varit en svängande kurva. Ena dagen utklassar man Elias i matchspel med lite handicap tills nästa runda man knappt klarar gå 18 hål på under 140 slag. Jag skulle inte påstå att jag blivit bättre på något förutom att hitta bollarna i fästingarnas paradis.


Det sägs att du och din nemesis Simon Book har en egen kamp att k*kmätartävling om vem som slicear mest - Vem är det egentligen, du eller Simon?


Det var ett bra tag sen det var någon som kom nära vad jag själv kallar det - kontrollerande fade. Det var längesen jag gick i en boll med Book men förhoppningsvis vinner jag slicetävlingen så man kan vara bäst på något inom golf!


Enligt min källa från Blekinge Läns Tidning är du en av Blekinges bästa ytterbackar från Kyrkhult och du verkar vara omtyckt av det andra könet på fester. Hur kommer det sig att du aldrig lyckats prestera på golfbanan?


Den frågan har jag ställt mig själv många gånger. När jag jämfört mig med de resterande tävlande har jag betydligt minst timmar på golfbanan samt Youtube. Men vad jag insett är att någon måste vara sämst och den rollen lever jag i gärna så man slipper leva med pressen att behöva prestera.


Vem ska man hålla extra koll på under Rajder Cup 2022?


Jag tror Jacob kan bli riktigt farlig iår då han kommer behöva köra min taktik ”vila sig i form”. Han har dock en ursäkt i och med plugget, själv kör jag denna takitk för det är den minst energikrävande.


Drömscenario, vilka 4 spelare placerar du i en bästboll?


Elias Perätalo, Jacob Karlsson, Emil Eskilsson, Mig själv såklart - Vi kanske inte delar ut dom bästa resultaten men delar definitivt ut de bästa skratten.


Hur ser din vinterträning ut inför 2022 utöver alkoholen?


Som sagt kör jag min favorit på vinterhalvåret ”vila sig i form” vilket är en strategi som jag sent lär ändra.


Sist men inte minst, varför skulle Lag Ung vinna Rajder Cup 2022?


Vi är ett väldigt balanserat lag vilket kommer göra oss livsfarliga. Sedan kommer jag blixtra till och chocka folket med att slå rakt, det kan ta oss längre än folk tror.