Intervju med Zara Grubb


Zara Grubb, eller som hon kallar sig på TikTok "Zuper-Zara" är redo att visa sin golftokiga familj att hon inte är det svarta fåret längre. Som enda kvinna från Klövsjö har Zara otroliga fördelar med att vara uppväxt på hårda greener sönderkörda av EPA-traktorer. Namn: Zara Grubb

Ålder: 23 Yrke: Extremt mammaledig

HCP: 26,5

Golfsäsongen 2021 är över, hur skulle du summera din säsong?


2021 var första säsongen jag faktiskt spelat regelbundet och det har, tro det eller ej, resulterat i sänkt handikapp och en eagle. Det sistnämnda var det absolut ingen som trodde på förrän vi faktiskt var framme vid koppen, sjukt otippat och kanske egentligen inte så förtjänat? Oavsett kommer jag ju aldrig säga att det var ”tur” inblandat.


Jag spelade mindre i slutet av säsongen och det resulterade i några dassiga rundor. Som många vet är inte golf som tex fotboll där man kan ha uppehåll i flera år och ändå komma tillbaka och spela bra, utan i golf måste man träna regelbundet😉


Kort summerat kan man väl säga att säsongen började bra och slutade skit?


Som den enda kvinna i årets upplaga i Rajder Cup, har du en klar fördel av få mer momentum i din nedsving med dina byst, hur ska du kapitalisera på detta?


Jaaa du, jag tänker att du redan svarat på din fråga här. Jag ska svinga med mina ”byst”.


Vem ska man hålla extra koll på under Rajder Cup 2022?


Tänkte säga Emil Eskilsson eftersom han tog hem priset för längst drive under tävlingen vi spelade tillsammans i september, men så kom jag på att resten av spelet var skit(❤️). Sååå jag tror att med rätt motivation (som vi såklart ska se till) kan Alexander Truedsson med sitt stabila humör vara farlig.


Drömscenario, vilka 4 spelare placerar du i en bästboll?


”Team 1” gjorde ju faktisk den 15 augusti en oförglömlig avslutning på Boa GK (vem minns ens spelet i början på en runda?) så att kopiera det laget vore väl ändå success. Erik G, Jacob K, Emil E och Jag 😉


Hur ser din vinterträning ut inför 2022 utöver alkoholen?


Om du med alkohol menar fyrtiotusen koppar kaffe om dagen så tänkte jag utöver det hålla koll på vår ettåring. Det är bra träning både fysiskt och psykiskt.


Sist men inte minst, varför skulle Lag Ung vinna Rajder Cup 2022?


Tycker att det räcker att nämna ”Lag Oldie”, vem kan inte klå ett gäng gamlingar? Det är också lite gulligt att man måste använda engelska för att det ska låta lite bättre.